FLAC Streamen

  12 May 2015 13:20:09        Overig    , ,  No Comments.

De mensen die mij kennen weten dat ik nog wel eens klaag over het feit dat de mp3’s of gecomprimeerde muziek files zo populair zijn. Ik snap waarom het populair is maar ik weiger me er bij neer te leggen. Ik betaal liever geld voor een compleet product dan dat ik een gebroken exemplaar aanschaf. Daarnaast doe ik ook dingen voor de lokale publieke media-instelling in Dronten. En iemand tipte mij op het artikel “ It’s Time for Internet Radio to Retire MP3 Streaming ” Nou streamen we bij RTV8 al in de hoogste MP3 (320kbps) kwaliteit, en er was ook al een tweetal HE-AAC+ streams aanwezig, 1 van 256kbps en 1 van 32kbps.

 

Naar aanleiding van dat artikel heb ik het besluit genomen dat er voortaan een voorkeur naar de he-aac+ stream van 256 kbps zou gaan. Maar in dat artikel las ik ook dingen over streamen in FLAC. Voor degene die het niet kennen, FLAC is een compressie methode die je audio niet stuk maakt. Het bestand wordt er wel kleiner van, maar de kwaliteit blijft.  Uiteraard gingen we daar eens mee spelen. Voor RTV8 gebruiken we breakaway als audio processing, de processing core kan de geprocessede audio via de edcast plugin ook streamen. Edcast maakt weer gebruik van verschillende library’s voor de diverse formaten. En de libOggFlac.dll plugin die hiervoor nodig is was meegeleverd.

 

Om te kunnen streamen hebben we ook nog een server nodig. Voor RTV8 hebben we diverse Shoutcast servers en een icecast server draaien. De icecast server gebruiken we om op de volledige https zijnde website ook de stream via de beveiligde verbinding aan te kunnen bieden. Nu is er om FLAC te kunnen stream een Ice-cast server nodig. Een kleine configuratie ronde later draaide dit ook. Toen kwam het leuke moment, werkt het ook allemaal. Het verbaasde mij maar het werkt in 1 keer vlekkeloos. Alleen de metadata (titel etc) werkt nog niet. Ik kan daar momenteel alleen 1 naam in voeren. Dynamisch updaten werkt nog niet.

Voor de nieuwsgierigen onder ons:

 

open in VLC http://stream.rtv8.nl:8153/rtv8_flac


20150512040833

Post Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

About Us

Nou is us een beetje overrated. But hey Ik ben Gerwin meer info op de about page